Aluminium veranda om langer van je tuin te genieten

In de lente wil je het liefst zo lang mogelijk buiten zitten en het lentezonnetje naar binnen halen. Maar in de herfst is het juist fijn om het warme gevoel van binnen door te trekken naar buiten. Met een aluminium veranda geniet je ieder seizoen van je tuin. Het wordt de ultieme relaxplek met een tijdloos comfort.

Het hele jaar door genieten van buiten

De terrasoverkappingen en veranda’s van Ecokozijnen zijn prefect isolerend. Zo profiteer je het hele jaar door van de extra ruimte van buiten. Wat de weersomstandigheden ook zijn. Het aluminium waar de terrasoverkapping van wordt gemaakt is lichtgewicht en recyclebaar. Goed voor het milieu dus. Dankzij de vele extra mogelijkheden, zoals verlichting, horsystemen, ventilatie en verwarming kun je optimaal genieten van je terrasoverkapping of veranda. Een aluminium terrasoverkapping vergroot je leefruimte en biedt maximale lichtinval. Een verlengstuk van je woning, maar dan in de buitenlucht.

Waarom een aluminium veranda?

 • Uniek in zijn soort
  Door onzichtbare versterking in de liggers en goot, is een vrije overspanning tot wel 6 meter mogelijk.
 • 10 jaar garantie
  Het aluminium wordt geproduceerd bij erkende extrudeurs in Europa. Je krijgt daarom 10 jaar garantie.
 • Scherp geprijsd
  Dankzij high-tech productie en montage door onze eigen vakkundige monteurs, zijn de veranda's scherp geprijsd.

De voordelen van een aluminium veranda

Wij werken voor producten als kozijnen en deuren met kunststof. Toch kiezen we bij terrasoverkappingen voor aluminium. Waarom? Aluminium is veelzijdig, licht en sterk. Dat biedt voor de bouw van terrasoverkappingen veel voordelen. Het is mogelijk grote overspanningen te maken met slanke profielen. Daarnaast is er een minimum aantal palen nodig. Waar houten overkappingen veel schaduw geven en kunnen scheuren en rotten, geniet je met aluminium van maximale lichtinval en leefruimte. En omdat aluminium recyclebaar is, is het nog beter voor het milieu ook. Praktisch, duurzaam en oogstrelend. Want de uitstraling is minstens zo belangrijk als de constructie.

Extra ruimte dankzij grote overspanning

Het uiterlijk van een aluminium terrasoverkapping of veranda speelt een grote rol. Daarom heeft Ecokozijnen de dikte van het aluminium en het ontwerp ervan geoptimaliseerd. De overkappingen zijn ijzersterk, waardoor grote overspanningen mogelijk zijn. Met meer frisse lucht en ruimte om je heen tot gevolg.

Flexibele afmetingen van je overkapping

Als je kiest voor een terrasoverkapping wil je natuurlijk dat deze aansluit op de hoogte van je goot. Daarom is het dak van de overkapping flexibel. Met een hellingshoek tussen de 7 en 22 graden is je overkapping makkelijk af te stemmen op elke hoogte.

Optimale isolatie

De overkapping kan geleverd worden met complete zijwanden en/of schuifwanden. We gebruiken hiervoor dubbele beglazen. Over de isolatie hoef je je dus geen zorgen te maken. Dat zit – letterlijk – helemaal goed.

De kleur, het type dak, het is allemaal af te stemmen op jouw wensen en woningstijl.

Binnen een dag geplaatst

In onze fabriek worden de aluminium terrasoverkappingen en veranda’s op maat gemaakt. Onze vakmensen monteren de overkapping bij jou thuis.

Alles wordt binnen een dag geplaatst. Het monteren van de voet- en muurplaat, de spiekozijnen, de profielen, afwateringsgaten en het onzichtbaar wegwerken van de bevestigingen en bedrading. De levertijd van een terrasoverkapping is 4 tot 6 weken*.

*Afhankelijk van drukte is de levertijd soms langer of juist korter

Laat je inspireren met een 3D visualisatie

Lastig om een duidelijk beeld te krijgen van een terrasoverkapping aan jouw woning? We visualiseren het graag voor je! Wij adviseren je bij jouw thuis. Je ontvangt direct een vrijblijvende offerte, zodat je weet wat je kunt verwachten. Wel zo prettig!

aluminium veranda

Terrasoverkappingen en veranda’s op maat

Bij Ecokozijnen begrijpen we dat elk huis om een specifieke overkapping vraagt. Onze aluminium terrasoverkappingen en veranda’s zijn daarom volledig af te stemmen op jouw wensen. Je kiest zelf de stijl en de kleur. Zo creëer je een mooi geheel. Met het type dak bepaal je de lichtinval, waar je optioneel zonwering aan kunt toevoegen. Maak er jouw eigen plek van, helemaal op maat.

Een terrasoverkapping is verkrijgbaar vanaf €2.400,-*. De prijs is exclusief montage en inclusief BTW. Om het kostenplaatje compleet te maken horen we graag je overige wensen, zoals profiel, kleur en het type dak.

Wil je graag een specifieke prijsindicatie ontvangen voor je terrasoverkapping? Dat doen we graag voor je! Als je ons offerteformulier invult ontvang je binnen 2 werkdagen een prijs op maat, inclusief montagekosten.

*De genoemde prijzen zijn een raming, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vraag online een offerte aan

 • Een eenvoudig offerteformulier
 • Binnen 5 minuten ingevuld
 • U ontvangt binnen 48 uur een offerte op maat