Dakkapel plaatsen of renoveren, het is in één dag geregeld

Hoe jouw dakkapel eruit komt te zien, dat is aan jou: je kunt de meest moderne materialen combineren met een eigentijds karakter. In combinatie met een kunststof kozijn zijn vrijwel alle ontwerpen en indelingen mogelijk.

Je hoeft niet dagenlang in de rommel te zitten.

Wij verzorgen het hele proces, van de productie tot het plaatsen van de dakkapel. Allereerst bepalen we samen welk dakkapel er geplaatst wordt en begeleiding we je desgewenst bij de aanvraag van de vergunning. Het prefab dakkapel wordt vervolgens in onze fabriek zo ver mogelijk voorbereid. Daarna wordt het dakkapel op een vooraf besproken datum geplaatst.

Dakkapel plaatsen? De werkwijze is als volgt:

  • ‘s Ochtends wordt er een opening gecreëerd in je dak waar de dakkapel op wordt gehesen.
  • De opening zal ontstaan doordat er een klein gat in het dak wordt gemaakt, waar de rest van de dakpannen door wordt verwijdert.
  • Als de dakkapel geplaatst is, wordt het gat gedicht en netjes afgewerkt.
  • Aan het eind van de dag is de dakkapel klaar en heb je een geheel water- en tochtdichte dakkapel op jouw huis.

De dakkapel wordt binnen 1 dag geplaatst. Zo hoef je niet dagenlang met rommel in huis te zitten. Als je wil, verzorgen we ook de binnenafwerking. Rolluiken en screens kunnen we helemaal uit het zicht plaatsen achter het boeiboord.
Na het plaatsen van de dakkapel heb je meteen een grotere en lichtere ruimte die je naar eigen wensen in kunt richten.

Dakkapel renovatie of dakkapel vervangen?

Wanneer je overweegt om je dakkapel te renoveren, zijn er drie belangrijke punten waar je goed over na moet denken. Een dakkapel renoveren is een project waarbij het verstandig is om met een ervaren partner te kijken wat de beste keuzes zijn. Wij helpen je graag om deze punten goed te onderzoeken.

1. De kosten van renovatie vergeleken met vervanging
De vergelijking tussen renovatie van je dakkapel en de vervanging door een nieuwe dakkapel is belangrijk, omdat vervanging soms goedkoper kan blijken dan renovatie.

2. De staat van de huidige dakkapel
Daarnaast is het ook van belang om te inspecteren of de dakkapel nu op z’n minst in redelijke staat verkeert, omdat renovatie anders geen optie is.

3. Wat je wensen zijn voor de dakkapel
Of we nu voor renovatie of volledige vervanging gaan, je hebt veel vrijheid in de keuze van materialen en kleuren. Wat past het beste bij jouw wensen?

Hoe gaat het renoveren van een dakkapel in z’n werk?

Ecokozijnen pakt de dakkapel renovatie van A tot Z aan. Van het verwijderen van oude kozijnstijlen tot het vervangen van de zijwanden en van het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen tot het afvoeren van alle afgedankte materialen.

Mocht je twijfelen of je voor het renoveren moet kiezen of een volledig nieuwe dakkapel, laat het ons weten. Wij kijken graag mee en brengen voor zowel vervanging als renovatie graag een offerte voor je uit, zodat je kunt vergelijken.

Vraag online een offerte aan

  • Een eenvoudig offerteformulier
  • Binnen 5 minuten ingevuld
  • U ontvangt binnen 48 uur een offerte op maat