Een kunststof achterdeur moet bij je huis passen, maar ook bij je tuin.

In tegenstelling tot een voordeur, moet een achterdeur vaak wel transparant zijn. Een kunststof achterdeur kan daarom voor een groot deel uit doorzichtig glas bestaan. Zo kun je van tuin genieten of een oogje in het zeil houden op de kinderen.

Alles lijnt met elkaar

Een achterdeur bestaat vaak niet volledig uit glas. Als je huis een borstwering heeft, kun je deze lijn door laten voeren in de kunststof achterdeur. De borstwering van de deur wordt even hoog gemaakt als de glaslijn van je huis. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel. Voor dit onderste deel van je deur heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een kunststof stapeldorpel dat niet van hout te onderscheiden is. Zo’n kunststof stapeldorpel biedt voordelen ten opzichte van een houten dorpel. Ecokozijnen freest namelijk een kunststof paneel uit. Achter de fraaie look van opgestapelde planken, schuilt een groot oppervlak. Hierdoor is de isolatie stukke beter. Deze borstwering is bovendien veel beter bestand tegen weersomstandigheden.

Bij een achterdeur kopen is het dus belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Ga jij liever voor een moderne uitstraling? Dan biedt Ecokozijnen een perfecte strak paneel. Uiteraard is de isolatie hiervan ook uitstekend.

Achterdeuren

Naar binnen of naar buiten draaien?

Kunststof achterdeuren kunnen zowel naar binnen als naar buiten openen. Wij bieden hiervoor 2 verschillende profielen.

  1. Een adapter klikprofiel, wat naar binnen draait. Hierdoor krijg je een iets minder brede doorloop, maar deze oplossing lijnt het mooiste met de rest van de kozijnen.
  2. Naar buiten draaiend profiel. Dit passen we doorgaans toe bij een smalle doorloop. Je houdt dankzij het naar buiten draaiende profiel een brede doorloop over, omdat de sponningen aan de buitenkant zitten.

Ecokozijnen adviseert je graag over welke oplossing het beste bij jouw woning past.

Kosten heb je zelf in de hand

De prijzen voor een achterdeur worden door verschillende factoren beïnvloed. Zo moet je bij het kopen van een achterdeur rekening houden met het formaat van de deur, het model, het gewenste glassoort, de uiteindelijke kleur en de eventuele opties. De prijzen voor kunststof achterdeuren liggen tussen de €985 en €5000 (incl. btw en excl. montage). Deze heb je grotendeels dus zelf in de hand.

Als je voor een standaard formaat achterdeur helder glas wilt toepassen, dan liggen de prijzen rond de €200 tot €300. Voor Refloglas zijn de prijzen vrijwel hetzelfde. Een speciale mattering glas kan zorgen voor een hogere prijs. Verder moet je voor een hardstenen onderdorpel denken aan ongeveer €95. Andere mogelijkheden en opties die bij het kopen van een achterdeur ter sprake komen, zouden de prijs kunnen beïnvloeden.

Vraag online een offerte aan

  • Een eenvoudig offerteformulier
  • Binnen 5 minuten ingevuld
  • U ontvangt binnen 48 uur een offerte op maat