Skip to main content

Kunststof kozijnen
voor elke stijl

Ecokozijnen.nl begrijpt dat iedereen zijn woning graag naar eigen smaak inricht. Daarom bieden we een breed assortiment kozijnen aan. Of u nu op zoek bent naar een op maat gemaakt kozijn in blokprofiel voor een erkerwoning of schuifdeuren met glas-in-loodramen voor uw woonkamer, bij ons is het mogelijk.

We komen geheel vrijblijvend bij u langs om in te meten en een passende offerte op te stellen!

kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen

De voordelen van onze kunststof kozijnen

Onze kunststof kozijnen, uitgerust met ISO+® technologie, bieden maximale isolatie met minimale aanpassingen. Ze zijn onderhoudsvrij, wat betekent dat u geen onderhoudskosten meer heeft. Daarnaast helpen ze om omgevingsgeluiden te dempen en kunt u met zonwering screens de lichtinval in uw kamers regelen.

kunststof kozijnen blok profiel wit
Kunststof kozijnen

Het juiste profiel voor elke woning

De profielkeuze is bepalend voor de uitstraling van uw nieuwe kunststof kozijnen. Bij Ecokozijnen kunt u kiezen uit vier verschillende profielen, van het klassieke blokprofiel (Quadra) tot het moderne vlakprofiel (Plano). Maar uiteraard helpen we u graag bij deze keuze.

kunststof kozijnen met houtlook
Kunststof kozijnen

Laat uw ontwerp wensen uitkomen

Onze maatwerk kunststof kozijnen bieden ruimte voor unieke ontwerpen, zoals een glasrijke vlakverdeling om extra licht in uw hal te laten. We bieden ook de mogelijkheid om uw keuken te verbinden met uw tuin of woonkamer met openslaande deuren. Er zijn tal van mogelijkheden om meer licht in uw slaapkamers te creëren met bovenramen.
kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen

Kies het kozijn dat bij uw ruimte past

Ecokozijnen biedt u een breed scala aan keuzes zoals vaste kozijnen, draaikiepramen, stolpramen, valramen, en meer. Hierdoor kunt u de keuze van uw kozijnen perfect afstemmen op de behoeften van de verschillende kamers in uw woning.

De charme van hout met het gemak van kunststof

Met de optie voor een houtnerfstructuur kunt u uw Ecokozijnen kunststof kozijnen nauwelijks onderscheiden van houten kozijnen. Deze kozijnen zijn krasbestendig en kleurvast dankzij een speciale filmlaag. Het beste deel? U hoeft ze nooit te schilderen.

Vele RAL-kleuren mogelijk

Onze op maat gemaakte kunststof kozijnen kunnen in vele RAL-kleuren geleverd worden, waardoor ze perfect passen bij de kleuren van uw woning.

Creëer een comfortabele binnenomgeving

Een aangenaam binnenklimaat is cruciaal voor comfortabel wonen. Daarom voorzien we onze kunststof kozijnen van de beste rubberen afdichtingen om water en wind buiten te houden, terwijl we ervoor zorgen dat uw huis kan ‘ademen’.

Verschillende soorten kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kunnen worden gebruikt in veel verschillende toepassingen. Denk aan kunststof kozijnen voor ramen, draaikiep ramen, deuren en schuifpuien.

Voor deze verschillende toepassingen kunt u kiezen uit verschillende profielen en constructies. Bijvoorbeeld een blokprofiel (Quadra) of schuinprofiel (Alira).

Bij een blokprofiel staan de verbindingen loodrecht op elkaar (haakse hoekverbinding). Dit zorgt voor een perfecte imitatie van houten kozijnen.

Een kunststof kozijn met schuinprofiel is voorzien van een unieke schuine afloop. Dit type kozijn heeft een moderne uitstraling en zien we om die reden vaak terug bij moderne architectuur. Schuinprofiel kunststof kozijnen zijn ook verkrijgbaar als slankprofiel (Magro) en vlakprofiel (Plano).

Kunststof kozijnen in alle kleuren

Kunststof kozijnen die wij op maat maken zijn verkrijgbaar in alle mogelijke RAL kleuren. Zo kun je iedere gewenste combinatie maken en zorgen dat de kleur van de kozijnen naadloos aansluit op de stijl van de woning. In totaal zijn er ruim 200 verschillende RAL kleuren, daar zal vast een geschikte kleur bij zitten.

blokprofiel kunststof kozijn

Blokprofiel (Quadra)

Kunststof kozijn Vlak profiel

Vlak profiel (plano)

Kunstof kozijn Slank profiel

Slank profiel (Plano)

Kunststof kozijn schuin profiel

Schuin profiel (Alira)

Kunststof kozijnen prijzen en kosten

De vraag waar veel mensen benieuwd naar zijn; wat zijn de kosten van kunststof kozijnen? De prijs voor kunststof kozijnen is voor iedere situatie anders. Iedere woning heeft zo zijn eigen kenmerken die invloed kunnen hebben op de prijs van kozijnen. Ook de keuzes die u zelf maakt hebben invloed op de kosten van kunststof kozijnen, een aantal voorbeelden:

  • Voor de meeste kozijnen kunt u kiezen tussen een standaard uitvoering en een ISO+ uitvoering. De ISO+ uitvoering is duurder maar biedt ook betere isolatie.
  • Ook de keuze voor het glas heeft invloed op de totale kosten. HR++ glas is bijvoorbeeld duurder dan dubbelglas
  • Ook de keuze voor hang- en sluitwerk doet is met de prijs. Hierin zijn verschillende mogelijkheden met elk eigen voordelen, nadelen en prijzen.

Graag brengen we samen uw wensen in kaart om zo tot een goede offerte te komen.

Kunststof kozijnen onderhouden en schoonmaken

Kozijnen van kunststof hebben veel voordelen. De 2 meest genoemde voordelen zijn betere isolatie en weinig tot geen onderhoud. Zo hoeft u kunststof kozijnen niet te verven, ontstaat er geen houtrot en gaat kunststof heel lang mee. Om zo lang mogelijk van uw kunststof kozijnen te kunnen genieten adviseren wij wel de kozijnen geregeld schoon te maken. Weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat er een groene aanslag op de kozijnen achterblijft. Gelukkig is dit eenvoudig schoon te maken. Wij adviseren om kunststof kozijnen om de twee jaar te laten schoonmaken. Bij het schoonmaken van kunststof kozijnen is het belangrijk dat u geen te heet water gebruikt.

Betere isolatie met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een betere isolatiewaarde dan hout of aluminium. Daarbij is de U-waarde belangrijk. Een lagere U-waarde betekent betere isolatie. Het kozijnen van kunststof kunt u dus flink besparen op uw energierekening.

Hierbij een overzicht van de U-waardes van verschillende soorten kozijnen:

  • Kunststof kozijnen: lager dan 1.5
  • Houten kozijnen: meer dan 1,8
  • Aluminium kozijnen tussen de 1,8 en 2,7

Wat zorgt voor een betere isolatie van kunststof kozijnen? Kunststof (PVC) heeft van nature een lage warmtegeleidingscoëfficiënt, wat betekent dat het een goed isolerend materiaal is. Daarnaast zijn de meeste kozijnen die wij leveren voorzien van een 4 kamer systeem. Wat de isolatiewaarde nog verder verhoogt. De beste isolatiewaarde haalt u met onze ISO+ kozijnen waarbij we een deel van het kozijn vullen met revolutionaire ISI®-technologie. Het resultaat: een indrukwekkende U-waarde vanaf 0,89/(m²K). Je ziet het misschien niet, maar je voelt het zeker!

Bron: VKGkeurmerk.nl

Naast het materiaal waarvan het kozijn is gemaakt is ook de beglazing van invloed op de isolatie van kunststof kozijnen. Een kunststof kozijn met HR++ of triple glas is de meest duurzame keuze en biedt u de best mogelijke isolatie. We hebben de U-waardes van verschillende soorten beglazing op een rij gezet:

  • Enkelglas: 5,8
  • dubbelglas: 2,8
  • HR++ glas: 1,2 of lager
  • Triple glas tussen 0,5 en 0,9

Montage, service en garantie bij Ecokozijnen.nl

Persoonlijke aandacht en het leveren van maatwerk, daar staan we voor. Ecokozijnen.nl is aangesloten bij het VKG Keurmerk. Door een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen denken we graag met u mee. Bespreken we samen de best mogelijke oplossing voor uw situatie.

Recente projecten

Kunststof voordeur

Kunststof voordeur

Nieuwe kunststof voordeur met een persoonlijke tint. We hebben deze voordeur naar wens van de kl…

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.