Kunststof kozijnen op maat, helemaal naar wens

Je hebt een specifieke woning en een eigen smaak. Daar horen kunststof kozijnen bij die passen bij het geheel. Ecokozijnen levert maatwerk, zodat het plaatje compleet wordt.

Kunststof kozijnen voor elke smaak en stijl

Omdat iedereen graag persoonlijk woont, heeft Ecokozijnen voor elke smaak een passend programma. Wat dacht je van een hoogwaardig kozijn op maat in blokprofiel voor een erkerwoning? Je ziet nauwelijks verschil met een houten exemplaar, want onze houtnerfserie onderscheidt zich door een verfijnde afwerking. Met een sierlijst aan de binnenzijde van het raamwerk maak je het helemaal af. Schuifdeuren met glas-in-loodramen in de kamer of woonkeuken zijn ook mogelijk. Ook aan de ontwerpen van de grepen wordt gedacht. Van klassiek tot uiterst modern, in brons of RVS. Het kan allemaal.

Waarom kunststof kozijnen?

 • IKD Technologie
  Maximale isolatie met een minimale ingreep dankzij IKD® technologie.
 • 10 jaar garantie
  Maar liefst 10 jaar garantie op kunststof kozijnen en deuren op maat.
 • Nooit meer schilderen
  Aan onze kozijnen heb je amper onderhoud. Weg onderhoudskosten!
 • Maak het muisstil
  Kozijnen van EcoKozijnen dempen de omgevingsgeluiden. Ssst...
 • Bepaal de lichtinval
  Met zonwering screens verduister je de slaapkamer. Welterusten!
 • Houd insecten buiten
  Met raamhorren, deurhorren en horren voor schuifpuien.

Bij elk type woning een bijpassend profiel

Bij nieuwe kunststof kozijnen bepaalt het profiel de uitstraling. Je kunt kiezen uit vier verschillende profielen.

Blokprofiel (Quadra)

Lijkt het meest op een klassiek houten kozijn. Dit blokprofiel wordt in Nederland het meest toegepast en is enkel uitvoerbaar in een rechte haakse verbinding.

Schuin profiel (Alira)

Het Alira profiel is een diep kozijnprofiel, net als de Quadra. De Alira loopt echter schuin af, waardoor deze aan de voorzijde wat minder blokkig oogt dan de Quadra.

Vlak profiel (Plano)

Het Plano profiel heeft door zijn simpele en strakke vormen een slank en modern uiterlijk. Het is even breed als Quadra en Alira, maar minder diep.

Slank profiel (Magro)

Het kleine broertje van de Plano die een stuk smaller oogt. Dit is het meest ranke kozijnprofiel in onze serie.

Bepaal zelf het ontwerp voor meer licht in je woning

Een maatwerk van kunststof staat bijzondere ontwerpen toe, zoals een vlakverdeling waarin glas de hoofdmoot vormt. In de hal kun je met zijramen extra licht binnen laten vallen. Met openslaande deuren wordt de keuken met de tuin of woonkamer verbonden. En in de slaapkamer creëren we meer licht met bovenramen. Laat jezelf adviseren over de vele mogelijkheden.

Vaste of te openen kozijnen? Stem het af op het vertrek

Vaste kozijnen, draaikiepramen, stolpramen, valramen, enz. Zo kun je bijvoorbeeld op de slaapkamer de lakens uit het raam hangen, om deze te laten luchten.

Houtnerfstructuur mogelijk

Om de kozijnen nog verder af te stemmen op jouw type woning, kun je kiezen voor een houtnerfstructuur. Zo zijn kunststof kozijnen van EcoKozijnen.nl niet meer van houten kozijnen te onderscheiden. Door een speciale filmlaag zijn de kozijnen krasbestendig en ongevoelig voor verkleuring. Ze behouden hun uitstraling en de kozijnen hoeven nooit geschilderd te worden.

kunststof-kozijnen-2023

Leverbaar in alle RAL-kleuren

Kunststof kozijnen op maat kunnen geleverd worden in de door jouw gewenste kleur. Crème, donkergroen, blauw, antraciet en lichtgrijs zijn onze standaardkleuren. Tegen een kleine meerprijs zijn echter ook alle andere RAL-kleuren mogelijk. De kleuren worden met het profiel versmolten, zodat deze ook in houtnerfstructuur uitgevoerd kunnen worden.

Creëer een aangenaam binnenklimaat

Prettig wonen staat of valt met een aangenaam binnenklimaat. Ecokozijnen voorziet haar kunststof kozijnen op maat van dubbele afdichtingen. Op die manier worden water en wind tegengehouden. Maar een huis moet ook kunnen ademen. Je kunt bijvoorbeeld voor afsluitbare roosters en verschillende kiepstanden van de ramen kiezen. Dat combineren we met hoogrendement glas, voor optimale isolatie.

Voeg extra gebruiksgemak toe

De afgelopen jaren heeft huisautomatisering een hoge vlucht genomen. Wij integreren ze waar mogelijk in onze producten. Ramen en schuifdeuren kun je elektrisch of digitaal bedienen. Het is zelfs mogelijk deuren uit te rusten met scantechnologie. Uiteraard zien we visuele details niet over het hoofd.

Kies voor extra veiligheid. Zo houd je inbrekers buiten

Kunststof kozijnen moeten niet alleen mooi zijn. Ze moeten tevens excelleren in comfort en veiligheid! Onze inbraakwerende, kindveilige sluitsystemen en ventilatieroosters voldoen aan de eisen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deuren zijn standaard uitgerust met onder andere terugverende deurkrukken en vijfpuntssluitingen. We brengen zonodig alarmsystemen en geavanceerde toegangstechnieken als vinger- of irisscan aan.

Stem je kozijnen op maat af op jouw budget

De kozijnen van Ecokozijnen worden in onze eigen fabriek gemaakt. Het op maat afstemmen van de kozijnen op jouw wensen, wordt hierdoor eenvoudig en efficiënt. Daarnaast kun je rekenen op scherpe prijzen.

Kozijnen vervangen is daarom een investering in de toekomst. Omdat de kozijnen optimaal isoleren, hou je de warmte nog beter vast in huis gaat je
energieverbruik omlaag.

Vraag online een offerte aan

 • Een eenvoudig offerteformulier
 • Binnen 5 minuten ingevuld
 • U ontvangt binnen 48 uur een offerte op maat