Alle kleuren zijn mogelijk

Bij Ecokozijnen kun je jouw kunststof kozijnen qua kleur volledig aanpassen aan de stijl van je woning. Ecokozijnen biedt vele kleur mogelijkheden die toepasbaar zijn op de kunststof kozijnen. Dit wordt uiteindelijk door middel van verschillende technieken gerealiseerd.

Kozijn met acrylcolor. Briljante kleuren in de hoogste kwaliteit

Door middel van een acrylcolor methode kunnen kozijnen in meerdere kleuren geleverd worden. Acrylcolor is een co-extrusie proces waarbij het PVC-basisprofiel samensmelt met de krasvaste kleurlaag. Deze laag zorgt ervoor dat het kozijn en je woning niet opwarmen doordat het lichtdoorlatend is. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren in een houtnerfstructuur, zodat je kunststof kozijnen niet van hout te onderscheiden zijn.

Acrylcolor is…

  • Beschermend tegen afbladderen
  • Met ca. 0,5 mm dikker dan iedere kleurlaag
  • Onlosmakelijker met het profiel verbonden

Kozijnen met decorfolie. Natuurlijke aanblik met de voordelen van kunststof kozijnen

Een andere techniek die Ecokozijnen gebruikt om kleuren te realiseren is het gebruik van decorfolies. Dit is een techniek waarbij er een soort filmlaag over het kunststof heen wordt gelegd. Door deze techniek zijn bijna alle kleuren mogelijk. Deze filmlaag zorgt ervoor dat je kunststof kozijnen krasbestendig zijn en ongevoelig voor verkleuring. Zo behouden de kozijnen hun waarde en uitstraling en schilderen is overbodig.

Veelzijdig in kleurcombinaties

Oneindig veel decorfolies

Er kan snel worden gewisseld met de decorfolies en profielsoorten in de productie. Dit zorgt voor een bijna onbegrensd aantal combinatiemogelijkheden.

Combinatiemogelijkheden

Verschillende folies voor binnen- en buitenzijde. De buitenzijde van het kozijn past bij het gevelaanzicht, binnen richt het kozijn zich naar de inrichting.

Acrylcolor en decor-folies

Door combinatie met het hoogwaardige acrylcolor aan de buitenzijde, zorgt decorfolie ervoor dat de binnenzijde een luxe uitstraling krijgt.

Welke kleur kozijnen zie je voor je?

Ecokozijnen levert kunststof kozijnen in twee standaard kleuren, namelijk wit (+/- RAL 9010) en crème (+/- RAL 9001). Deze worden uitgebreid door de acrylcolor-methode waarmee 12 andere kleuren gerealiseerd kunnen worden. Door het gebruik van decorfolies kunnen kozijnen in bijna alle kleuren geleverd worden.

De rol van de kleur van kunststof kozijnen in de sfeer van je huis

Je kozijnen spelen een grote rol als het gaat om de sfeer in en om je huis. Het is belangrijk om de juiste kleur te vinden zodat je de perfecte uitstraling krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld met houtnerfstructuur een klassieke look creëren. En met matte kleuren ontstaat er juist een moderne uitstraling. Benieuwd welke kleur het beste bij jouw huis past? Vraag inspirerende brochures aan om wat voorbeelden te ontvangen.

Vraag online een offerte aan

  • Een eenvoudig offerteformulier
  • Binnen 5 minuten ingevuld
  • U ontvangt binnen 48 uur een offerte op maat