Wat een kunststof schuifpui jou allemaal oplevert

Het plaatsen van een kunststof schuifpui heeft zo zijn voordelen. Vanuit de woonkamer kun je een perfecte doorgang naar de tuin maken. De uitstraling van de schuifpui kun je geheel zelf bepalen zodat het naar eigen wensen wordt ingericht. Wij helpen je hier graag bij.

Naadloos én stijlvol

Met een kunststof schuifpui van Ecokozijnen creëer je een naadloze én stijlvolle overgang van binnen naar buiten. Met een hefschuifpui krijg je een onbelemmerde doorgang door de lage overstap. De grote glasoppervlakte zorgt voor een ruim zicht naar buiten en een goede lichtopbrengst binnen. Het plaatsen van een hefschuifpui is ideaal om aan te brengen in je huidige gevel, maar natuurlijk ook voor een uitbouw.

Een ander groot voordeel van een kunststof schuifpui is dat het ruimtebesparend is doordat draaiende delen ontbreken. Zo creëer je extra ruimte die op een efficiëntere manier opgevuld kan worden. Dit zorgt mede voor een strakke uitstraling van je huis.

Waarom een kunststof schuifpui?

 • Veilig
  Inbraakwerend, kindveilige sluitsystemen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
 • 10 jaar garantie
  10 jaar garantie op kunststof hefschuifpuien. Op hang- en sluitwerk 2 jaar garantie.
 • Eigen montage
  Onze vakmensen zorgen voor vlekkeloos monteren van je kunststof schuifpui.

Een schuifpui van Ecokozijnen is

Net als bij de kunststof kozijnen en deuren van Ecokozijnen, zijn ook de kunststof hefschuifpuien onderhoudsvriendelijk. Ze zijn makkelijk schoon te houden met een reinigingsdoek en gaan jaren mee. Ook hoef je ze nooit te schilderen wat een hoop onderhoudskosten zal besparen. Bovendien zijn alle hefschuifpuien voorzien van een hoogwaardige krimp- en onderhoudsvrije zachte rubber afdichtingen. Dit zorgt ervoor dat er door weersinvloeden geen streepvormingen op het glas of kozijn ontstaan. Ook zijn de hefschuifpuien geheel wind- en waterdicht en blijft het onderhoud gering. De aanschaf van een kunststof schuifpui is dus een duurzame investering!

De gebruiksvriendelijkheid van een hefschuifpui is erg goed. Doordat bij het openen van de schuifpui het verplaatsbare deel omhoog wordt getild, heeft het nauwelijks contact met het kozijnkader. Hierdoor worden hoge drempels voorkomen en kun je de hefschuifpui makkelijk bedienen met weinig kracht.

De kunststof hefschuifpuien van Ecokozijnen zijn uitgerust met een onderhouds- en krimpvrije zachte rubber afdichting. Dit zorgt voor wind- en waterdichtheid van de schuifpui. Ook heeft de profielopbouw van meerdere kamers een duidelijk voordeel als je deze vergelijkt met andere materialen. Hierdoor isoleren hefschuifpuien geluid en warmte optimaal. Glaslatten zijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar, een geprofileerde en een rechte glaslat.

Het plaatsen van een kunststof hefschuifpui heeft meer impact dan bij het vervangen van een kozijn of deur. Zo moet je er rekening mee houden dat de achtergevel er geheel uit wordt gehaald. Het is daarom belangrijk dat het door een vakman gebeurt zodat alles op de juiste manier wordt gemonteerd. Het plaatsen van een schuifpui kan in 1 dag worden gedaan. Deze tijd hangt af van de oppervlakte waar de schuifpui geplaatst moet worden. In sommige gevallen is er een hijskraan nodig. Deze wordt dan gehuurd door Ecokozijnen.

Meerdeligheid

Een groot voordeel van de hefschuifpui is dat het 2-, 3-, of 4-delig geleverd kan worden. Vooral voor een wat grotere oppervlak is dit ideaal.

Bij de aanschaf van een hefschuifpui van Ecokozijnen heb je de keuze uit twee soorten bedieningen. Bij een binnenbediening zit er een kruk en een veiligheidscilinder aan de binnenkant en aan de buitenkant een komgreep. Een andere optie is een binnen- en buitenbediening. Er zitten dan aan beide kanten van de schuifpui een kruk en een veiligheidscilinder. Zo kun je de schuifpui ook sluiten en ontsluiten vanaf de buitenkant.

Verschil met kiepschuifpui

Een kiepschuifpui en een hefschuifpui zien er op het eerste gezicht exact hetzelfde uit. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee. Zo kan er bij een kiepschuifpui een raam gekiept worden. Dit zorgt voor een zwaardere bediening. Een kiepschuifpui vereist daarom veel meer kracht om de deur te kunnen verplaatsen dan bij een hefschuifpui. Een ander verschil is dat er bij de hefschuifpui met vele grotere oppervlakken gewerkt kan worden dan bij een kiepschuifpui.

Kleuren

De hefschuifpuien van Ecokozijnen zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Er bestaat de keuze uit twee basiskleuren, namelijk crème (+/- RAL 9001) en wit (+/- RAL 9010). Naast deze basiskleuren zijn er verschillende kleuren beschikbaar in houtnerfstructuur, die zowel binnen als buiten toepasbaar zijn. Als je geen houtnerfstructuur wilt, is dat ook geen probleem. Door midden van acrylcolor heb je 12 verschillende kleuren tot je beschikking. Dit is een co-extrusie proces waarbij de acrylaat kleurlaag wordt versmolten met het PVC-basisprofiel.

Glas

Bij het kopen van een schuifpui heb je de keuze uit verschillende soorten glas. Onze schuifpuien worden standaard geleverd met HR++ glas. Dit is goed isolerend glas en zal zorgen voor een lage energierekening. Naast hoogrendementsglas zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals gematteerd glas, zonwerend glas en figuur glas. Door de grote glasoppervlakten creëer je een lichte ruimte met een strakke uitstraling. Je haalt het zonnetje in huis!

Aantrekkelijk geprijsd

Een hefschuifpui kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Om het kostenplaatje compleet te maken is het dus belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren. Factoren die van invloed zijn op de prijzen van een schuifpui, zijn de afmetingen. Ook het glastype, de moeilijkheidsgraad van de montage en de kleurstelling zijn belangrijke prijsbeïnvloeders. Een 2-delige schuifpui kun je al kopen vanaf €3.100,-, op basis van 2,5 meter breed (excl. montage en incl. btw). Bij een 4-delige hefschuifpui moet je denken aan ongeveer €5.250,-. Deze prijzen zijn op basis van een schuifpui van 3,5 meter breed (excl. montage en incl. btw).

10 jaar garantie

Ook de hefschuifpuien hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar. Op het hang- en sluitwerk zit 2 jaar fabrieksgarantie. Het productiesysteem is gecertificeerd met KOMO-keur. Ook de fabricage en de kwaliteit van het product staan onder voortdurende controle van SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Accessoires

Net als bij de deuren en kozijn heb je bij de schuifpuien keuze uit verschillende soort accessoires. Zo kun je het uiterlijk van de schuifpui aanpassen aan de stijl van de rest van je huis. Je kunt dus je eigen schuifdeur samenstellen met de keuze uit verschillende grepen, sloten en horren. Ook heb je bij een schuifdeur het verschil tussen alleen een binnenbediening en een binnen- en buitenbediening. Hierbij is het belangrijk om goed over de functie van de schuifdeur na te denken om de juiste beslissingen te nemen. Wij helpen je hier graag bij.

Ventilatie
Zonwering
Hor
HR++ Glas
Sloten
Profielen

Vraag online een offerte aan

 • Een eenvoudig offerteformulier
 • Binnen 5 minuten ingevuld
 • U ontvangt binnen 48 uur een offerte op maat