Skip to main content

Rolluiken

Zonwering

Sterke lamellen

Rolluiken zijn toepasbaar op verschillende situaties. Of het nu gaat om kozijnen, veranda’s of dakkapellen, je kunt ervoor kiezen om rolluiken te installeren. De zonwering wordt op maat gemaakt voor een nette montage. Ecokozijnen helpt je graag bij het maken van de juiste keuze voor optimaal comfort.

Rolluiken bestaan uit lamellen die naast de ramen worden gemonteerd en bieden tal van voordelen. Ze zijn niet alleen zonwerend, maar ook isolerend, verduisterend en beschermend. Door rolluiken te installeren, verhoog je de inbraakbestendigheid van je huis, omdat je een extra beveiligingslaag aanbrengt.

Zonwering

Verhoog je wooncomfort

De aluminium rolluiken van Ecokozijnen hebben een goede isolatie, wat bijdraagt aan het verbeteren van je wooncomfort. Ze houden de warmte uitstekend buiten, wat vooral in de zomer zeer prettig is. In de winter gaat er daarentegen weinig kou verloren. De goede isolatie verlaagt je energierekening en verhoogt de isolatiewaarde van je huis.

Naast het buitenhouden van warmte of kou, zijn rolluiken geluidswerend en volledig verduisterend. Zelfs op de helderste dag kun je een ruimte volledig donker maken. Bovendien schrikken rolluiken inbrekers af. Een rolluik biedt een extra beveiligingslaag voor je raam, die niet zomaar kan worden ingeslagen. Dat zorgt voor een veiliger gevoel.

Zonwering

De voordelen van aluminium rolluiken

Het gebruik van rolluiken biedt verschillende voordelen.

  • Isolerende lamellen
    Alle rolluiken worden standaard geleverd met volgeschuimde aluminium lamellen.
  • Sterke lamellen
    Naast hun isolerende werking, zullen ze niet snel vervormen en kunnen ze goed tegen windkracht.
  • Diverse kleuren
    Beschikbaar in alle RAL-kleuren, eventueel ook met een houtnerfstructuur.
Zonwering

Inbouw- of opbouwrolluiken

Bij rolluiken kun je kiezen voor inbouw of opbouw. Een inbouwrolluik wordt geplaatst in een uitsparing boven je deur of raam, achter de buitensteen. De rolluikkast is volledig weggewerkt.

Daarvoor moet er voldoende ruimte zijn achter de buitensteen van je woning en moet het goed geïsoleerd worden. De uitsparing zorgt namelijk voor een onderbreking in de grens tussen de binnenkant van je woning en de buitenwereld. Inbouwrolluiken zijn geschikt voor nieuwbouwprojecten en maken weinig geluid.

Een opbouwrolluik is geschikt voor elke woning. Er hoeft daarnaast weinig te worden verbouwd, omdat de rolluiken boven de kozijnen worden geplaatst. Het plaatsen van opbouwrolluiken is daardoor veel eenvoudiger.

Recente projecten

Kunststof voordeur

Kunststof voordeur

Nieuwe kunststof voordeur met een persoonlijke tint. We hebben deze voordeur naar wens van de kl…

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.