Skip to main content

Screens

Zonwering

Externe zonwering

Met de screens van Ecokozijnen kun je de lichtinval naar wens regelen en toch het uitzicht behouden. Je voorkomt ongewenste lichtinval en oververhitting binnenshuis. Zo kun je de zon op warme dagen buiten houden en de zon op koudere dagen in huis laten schijnen. Een screen is een vorm van buitenzonwering die verticaal, strak langs het raam, tussen twee geleiders op en neer beweegt. Een screen vormt een geheel met het raam waarop het is gemonteerd en neemt daardoor minimale ruimte in beslag.
Zonwering

Screens als ultieme zonwering

Screens zijn zeer weerbestendig, met name tegen wind en warmte. Ze reflecteren zonnestralen voordat deze het raam bereiken en weren daardoor zo’n 80% van de warmte. In koudere periodes is de zon een welkome warmtebron in huis die energiekosten kan besparen. Tijdens warmere dagen kan de zon echter als oncomfortabel worden ervaren. Oververhitting in huis en verkleuring van meubels zijn mogelijke gevolgen van fel zonlicht in huis. Het doek van een screen is gedeeltelijk lichtdoorlatend, waardoor je lichtinval in de woning kunt behouden. Tegelijkertijd kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken, wat zorgt voor extra privacy. Daarnaast zijn screens eenvoudig schoon te houden, schimmelbestendig, brandvertragend en UV-bestendig.
Zonwering

De voordelen van een screen

Het gebruik van screens biedt vele voordelen.

  • Stormvast en winddicht
    Het doek is in de screen geleiders geritst en daardoor extra sterk.
  • Elektrisch bedienbaar
    De screens kunnen elektrisch bediend worden, bijvoorbeeld via domotica.
  • Insecten blijven buiten
    Screens kunnen ook als insectenwering dienen.
Zonwering

Automatisch gemak of handmatige bediening

Bij de aankoop van een zonwering of screen kun je kiezen tussen handmatige of automatische bediening. Het ene model kan handmatig of automatisch worden bediend, het andere model alleen automatisch. Je kunt ook kiezen voor volledig geautomatiseerde zonwering. Deze wordt automatisch aangestuurd door warmte- en lichtsensoren die de stand van de zonwering bepalen, zelfs als je niet thuis bent!

Recente projecten

Kunststof voordeur

Kunststof voordeur

Nieuwe kunststof voordeur met een persoonlijke tint. We hebben deze voordeur naar wens van de kl…

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.