Skip to main content

Kunststof Tuindeuren

Kunststof deuren

Een verbinding met de buitenwereld

Ervaar de vrijheid van het buitenleven met de kunststof tuindeuren van Ecokozijnen wijd open. Creëer een doorgang tussen verschillende ruimtes, bijvoorbeeld tussen je woonkamer en je tuin met openslaande tuindeuren. Laat binnen en buiten letterlijk één worden en geniet van eindeloze zomers.
Kunststof deuren

Perfect voor tuinliefhebbers

Als je optimaal wilt genieten van je tuin is de keuze voor openslaande tuindeuren van kunststof perfect. Hiermee creëer je een ruime doorloop naar buiten zodat je extra van de frisse lucht en de zon kunt genieten. Ook op een balkon is dit toepasbaar. Zo kun je optimaal genieten van de buitenlucht. Niet alleen tuindeuren zijn een goede oplossing om je huiskamer door te trekken naar je tuin. Ook schuifpuien van Ecokozijnen kunnen op maat worden gemaakt en gezet om dit te realiseren.

Kunststof deuren

Waarom kunststof tuindeuren?

Kunststof tuindeuren hebben vele voordelen ten opzichte van hout. Ze hebben een lange levensduur door het stalen skelet waarvan ze zijn gemaakt en je hoeft ze nooit te schilderen. Af en toe schoonmaken is voldoende. Door het juiste stelkozijn en de manier waarop de Ecokozijnen tuindeuren worden gemonteerd, zijn ze extra winddicht. Gecombineerd met het 24mm HR++ glas en de gebruikte isolatierubbers zorgt dit voor uitstekende isolatie en geluiddemping.
kunststof raamkozijnen
Kunststof deuren

Kies je profiel en tal van extra opties

Bij de aanschaf van een Ecokozijnen kunststof openslaande deuren kun je kiezen uit twee profielen; verdiept of vlak. Het verdiepte profiel is het typisch Hollandse profiel; robuust en traditioneel. Bij een vlak profiel oogt de deur wat smaller, wat zorgt voor een moderne look. Je hebt ook keuze uit verschillende RAL-kleuren, modellen, glassoorten, afmetingen en extra opties. Zo kun je alles naar eigen wensen inrichten.

Kunststof deuren

Veiligheid en inbraakwerend

Voor optimale veiligheid kunnen de tuindeuren worden voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Bij een breuk blijven glasscherven plakken aan de laag die er overheen zit. Dit voorkomt dat het glas scheurt, maar in plaats daarvan ontstaat er een gat. Ook zijn de deuren voorzien van een ingebouwde meerpuntssluiting. Bovendien bevatten de kunststof tuindeuren een espagnoletsluiting, waardoor er geen beslag te zien is op de passieve deur; het slot zit aan de zijkant van de deur verwerkt. Dit maakt kunststof tuindeuren extra veilig en bovendien brandveiliger dan hout, omdat kunststof minder snel vlam vat en zelfdovend is.

Kunststof tuindeuren op maat

‘Het moet precies zo worden zoals ik het in mijn hoofd heb’. Dit horen we bijna dagelijks en is de reden we met ecokozijnen alle kunststof tuindeuren en kozijnen op maat maken. Helemaal afgestemd op uw wensen. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Bijvoorbeeld uw openslaande deuren voorzien van glas in lood, de zijlichten voorzien van glas in lood, kunststof tuindeuren met houtnerf die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn, HR++ glas en standaard RVS deurbeslag. Zo maar een aantal opties waar u uit kunt kiezen om de kunststof tuindeuren met zijlichten en opslaande deuren helemaal in uw eigen stijl te bestellen.

Openslaande tuindeuren van kunststof

Zodra het voorjaar begint is er niks zo fijn dan de openslaande tuindeuren van kunststof open doen. Zo haal je de zon in huis en geniet je optimaal van je tuin. Openslaande tuindeuren van kunststof zijn een duurzame oplossing met de beste isolatiewaarde, vrij van onderhoud en volledig naar eigen smaak samen te stellen. De U waarde van kunststof kozijnen ligt meestal tussen 1 en 1,5 w/m2k.

Een mooie toevoeging op openslaande deuren naar de tuin zijn de zijlichten. Grote ramen naast de deuren die zorgen voor veel daglicht. Wij leveren tuindeuren altijd met kunststof kozijnen om er zeker van te zijn dat alles optimaal sluit.

Openslaande deuren of schuifpui van kunststof?

Ook een kunststof schuifpui is mooie optie om de tuin bij de woning te betrekken. Ze zorgen voor veel lichtinval door de hoge ramen en zijn net als tuindeuren helemaal naar wens samen te stellen.

Wat is belangrijk bij een kunststof tuindeur?

Houten kozijnen en tuindeuren vervangen door een kunststof variant is best een ingrijpende klus. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden bij het kopen van kunststof tuindeuren.

Allereerst is het belangrijk om een product van hoge kwaliteit te kopen. Deuren zijn ook verkrijgbaar in standaard maten maar u bent er dan niet zeker van dat alles naadloos op elkaar aansluit.

Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden en kunt u kiezen voor extra ramen aan de zijkant, kleuren en drempels. Wij helpen u graag met het kiezen voor de beste opties. We hebben een aantal belangrijke punten op een rij gezet.

  • Veiligheid: onze kunststof tuindeuren kunnen worden voorzien van gelaagd veiligheidsglas, ingebouwde meerpuntssluiting en espagnoletsluiting. Al het beslag is voorzien van SKG keurmerk.
  • Uiterlijk en afwerking: Kunststof tuindeuren zijn beschikbaar in diverse stijlen en afwerkingen, waaronder een houtlook. Kies een stijl die past bij je woning en je persoonlijke voorkeur.
  • Drempels: Overweeg de hoogte en het materiaal van de drempel. Voor betere toegankelijkheid, zoals voor rolstoelen, wil je misschien een lage drempel.
  • Montage: alle tuindeuren worden gemonteerd door onze eigen professionals. Meer informatie over montage vind u op deze pagina: https://www.ecokozijnen.nl/plaatsing-en-montage/
  • Garantie: al onze op maat gemaakte tuindeuren van kunststof worden geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar garantie op hang- en sluitwerk.

Montage en garantie op kunststof tuindeuren

Bij Ecokozijnen.nl geloven we in kwaliteit. Daarom bieden we 10 jaar garantie op onze kunststof deuren.
En zorgen onze ervaren monteurs ervoor dat uw nieuwe kozijnen perfect passen en vakkundig geïnstalleerd worden. We behandelen uw huis met respect en zorgen ervoor dat alles netjes en schoon wordt achtergelaten.

Voordat we beginnen, bereiden we de plaatsing grondig voor. We meten alles nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat de kozijnen perfect passen. We beschermen uw vloeren en meubels om te voorkomen dat ze tijdens de installatie beschadigd raken.

Tijdens de installatie werken we efficiënt en zorgvuldig. We zorgen ervoor dat de kozijnen stevig en veilig gemonteerd worden. We controleren ook of ze goed functioneren en of er geen problemen zijn.
Meer informatie over montage leest u hier.

Recente projecten

Kunststof voordeur

Kunststof voordeur

Nieuwe kunststof voordeur met een persoonlijke tint. We hebben deze voordeur naar wens van de kl…

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.