Skip to main content
offerte samenstellen

Subsidie voor kunststof kozijnen – hulp bij een duurzame investering

Bij Ecokozijnen begrijpen we dat het verduurzamen van uw woning of pand een grote stap kan zijn. Niet alleen zorgt u hiermee voor een lagere energierekening, maar u draagt ook bij aan een beter milieu. Eén van de meest effectieve manieren om uw woning te verduurzamen is door te investeren in kunststof kozijnen. Dankzij verschillende subsidies voor kunststof kozijnen kunt u deze investering aantrekkelijker maken. Ook een subsidie voor kozijnen aanvragen? In dit blogbericht geven we u een overzicht van de belangrijkste subsidies voor kunststof kozijnen en de voordelen van de energiebespaarlening, zo maakt u weloverwogen keuzes voor uw duurzame toekomst.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een regeling die het voor huiseigenaren aantrekkelijk maakt om te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van kunststof kozijnen. Deze subsidie voor kunststof kozijnen is bedoeld om de overstap naar duurzame energiebesparing te stimuleren en om het energielabel van uw woning te verbeteren. De ISDE wordt na afloop van de werkzaamheden toegekend.

Voor wie is de ISDE bedoeld?

De ISDE is als subsidie voor kunststof kozijnen beschikbaar voor particuliere huiseigenaren. Het doel is om een breed publiek te stimuleren om te investeren in duurzame energie en energiebesparing.

Hoe verloopt het aanvraagproces?

Het aanvragen van de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hieronder vindt u de stappen die u moet volgen:

  1. Voorbereiding: Controleer eerst of uw geplande investering voldoet aan de eisen voor subsidie voor kunststof kozijnen. De kozijnen moeten bijvoorbeeld voldoen aan specifieke isolatiewaarden (U-waarde) om in aanmerking te komen. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies
  2. Offerte opvragen: Vraag een offerte op bij Ecokozijnen. Deze offerte is nodig bij een aanvraag van subsidie voor kunststof kozijnen. Op de offerte zetten we de meldcode die u nodig heeft voor de subsidieaanvraag.
  3. Uitvoering: De werkzaamheden moeten zijn uitgevoerd vóór de aanvraag van uw subsidie voor kunststof kozijnen. Neem tijdens de uitvoering foto’s van de werkzaamheden. Deze zijn nodig bij de aanvraag.
  4. Subsidie aanvragen: Ga naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en vul het online aanvraagformulier in. Hierin voert u de gegevens in van uw woning, de uitgevoerde werkzaamheden en uploadt u de benodigde documenten: de offerte, de factuur, de meldcode en de foto’s van de werkzaamheden. Dit kan tot 24 maanden na de uitvoering.
  5. Beoordeling: De RVO beoordeelt uw aanvraag. Als deze wordt goedgekeurd, ontvangt u binnen acht weken bericht en wordt de subsidie uitbetaald.

De ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen kan een flink deel van de kosten dekken, waardoor uw investering in duurzame kozijnen sneller rendeert. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Bij Ecokozijnen staan we klaar om u hierbij te begeleiden. 

Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE)

De Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) is specifiek gericht op VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Deze subsidie maakt het voor deze organisaties mogelijk om gezamenlijk te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals kunststof kozijnen, om zo het hele gebouw te verduurzamen. De SSVE wordt voorafgaand aan de werkzaamheden toegekend en deze subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2027.

Voor wie is de SVVE bedoeld?

De SVVE is bedoeld voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties die gezamenlijk een pand beheren. Dit kunnen zowel appartementencomplexen als andere soorten woongebouwen zijn. De subsidie is bedoeld om grootschaliger verduurzamingsprojecten te stimuleren, waarbij meerdere woningen binnen een complex tegelijk worden aangepakt.

Hoe verloopt het aanvraagproces?

Het aanvraagproces voor de SVVE-subsidie voor kunststof kozijnen verloopt in enkele stappen:

  1. Verduurzamingsonderzoek: Als eerste stap brengt de VvE in kaart welke energiebesparende maatregelen gewenst zijn, met behulp van een officieel erkende energieprestatieadviseur (EP-adviseur). 
  2. Gegevens verzamelen: o.a. het aantal woningen, de gebouwgegevens, de verhouding huur- en koop, en de gegevens van de VVE of coöperatie. Kijk voor de alle nodige gegevens op rvo.nl.
  3. Offerte aanvragen: Vraag offertes aan voor de geplande maatregel(en), zoals het plaatsen van kunststof kozijnen. Deze offerte is namelijk nodig om een aanvraag voor subsidie voor kunststof kozijnen te onderbouwen. Op de offerte zetten we de meldcode die u nodig heeft bij de aanvraag.
  4. Subsidie aanvragen: De VvE dient de subsidieaanvraag in bij de RVO. Hierbij worden de plannen voor de verduurzaming van het pand toegelicht en de benodigde documenten meegestuurd. Voor subsidie voor kunststof kozijnen heeft u de kozijntekeningen nodig. Deze sturen we op aanvraag naar u op.
  5. Goedkeuring: Na de aanvraag beoordeelt de RVO deze en geeft zij goedkeuring of ze verzoeken om aanvullende informatie. Bij goedkeuring kan de VvE de subsidie voor kunststof kozijnen ontvangen en met de werkzaamheden beginnen.
  6. Uitvoering en verantwoording: Na goedkeuring voert de VvE de geplande werkzaamheden uit. Het is belangrijk om alle facturen en documentatie goed te bewaren, aangezien deze na afronding moeten worden ingediend bij de RVO als bewijs.

De SVVE-subsidie voor kunststof kozijnen is een uitstekende manier om op een collectieve wijze het energieverbruik van uw pand te verlagen en tegelijkertijd het comfort voor alle bewoners te verhogen.

Energiebespaarlening: Een voordelige financieringsoptie

Naast de subsidies voor kunststof kozijnen, kunt u ook overwegen om gebruik te maken van de Energiebespaarlening. Deze lening van het Nationaal Warmtefonds is speciaal ontworpen voor huiseigenaren en VVE’s die willen investeren in energiebesparende maatregelen, maar de kosten hiervan willen spreiden over een langere periode.

Wat zijn de voordelen?

De Energiebespaarlening biedt verschillende voordelen:

  • Lage rente: De rente op de Energiebespaarlening is vaak lager dan die van reguliere leningen, wat het een aantrekkelijke optie maakt. Voor huishoudens met een gemeenschappelijk inkomen onder de €60.000 is de rente zelfs 0%. U kunt de bespaarde energiekosten gebruiken om de lening af te lossen.
  • Boetevrij extra aflossen: In tegenstelling tot veel reguliere leningen rekent de Energiebespaarlening geen kosten voor extra aflossingen.
  • Spreiding van kosten: U kunt de kosten van de investering in kunststof kozijnen spreiden over meerdere jaren, waardoor het betaalbaarder wordt.
  • Verhoging van de woningwaarde: Door te investeren in energiebesparende maatregelen verhoogt u de waarde van uw woning, wat de lening een waardevolle investering maakt.
  • Geen leeftijdsgrens: De Energiebespaarlening is ook beschikbaar als u op hogere leeftijd bent.

Waar kunt u de Energiebespaarlening aanvragen?

De Energiebespaarlening kunt u aanvragen via het Nationaal Warmtefonds. Hier vindt u alle informatie over de voorwaarden, rentepercentages en de aanvraagprocedure. Het proces is eenvoudig en u kunt binnen korte tijd over de benodigde financiering beschikken.

Financiering of subsidie voor kunststof kozijnen: een aantrekkelijk aanbod

Het plaatsen van kunststof kozijnen is een uitstekende manier om uw woning te verduurzamen en te besparen op energiekosten. Dankzij de beschikbare subsidies, zoals de ISDE en de SVVE, wordt deze investering nog aantrekkelijker. Daarnaast biedt de Energiebespaarlening u de mogelijkheid om de kosten te spreiden, waardoor het financieel haalbaar wordt om uw woning te verduurzamen.

Bij Ecokozijnen helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze en het aanvragen van de benodigde subsidies voor kunststof kozijnen. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Samen maken we uw woning klaar voor een duurzame toekomst.



ISDE, SSVE, subsidie, Subsidie duurzaamheid