Skip to main content

Kies jouw stijl

Aluminium veranda

Geniet van maximaal licht met een glasdak

Wil je altijd een perfecte lichtinval in jouw veranda? En daarnaast kunnen genieten van de sterrenhemel en voorbij- drijvende wolken? Dan is een glazen veranda voor jou de beste keuze.

Het gebruik van glas bij een veranda brengt veel voordelen met zich mee. Zo creëer je door het heldere glas een mooie licht inval. De glazen veranda zal hierdoor ruim overkomen. Je krijgt geen donkere ruimtes en warmte die door het glas heen komt zal in de ruimte blijven. Ook zorgt een glazen dak voor behoud van heldere kleuren en heeft een strakke uitstraling.

Een glazen veranda creëert door het gebruik van helder glas een mooi zicht naar buiten. Bovendien versterkt de glazen veranda op deze manier de koppeling tussen huis en tuin. Zo kun je optimaal genieten van je tuin, zowel in de zomer als in de winter. Tevens bestaat het glas in de daken uit stevig veiligheidsglas. Je bent beschermd tegen neerslag en de straling van de zon. Zo kun je zorgeloos genieten van de extra ruimte, ook als er kinderen aan het spelen zijn.

Aluminium veranda

Een grote overspanning dankzij polycarbonaat

Het is ook mogelijk om de veranda uit te voeren met een polycarbonaat dak. Dit is een hard, stevig en doorzichtig kunststof. Ten opzichte van glas heeft een polycarbonate veranda van Ecokozijnen andere voordelen.

Zo laat polycarbonaat 22 tot 82 procent licht door, dit is afhankelijk van de dikte en uitvoering. Lichtinval is hierdoor beperkt waardoor je geen last hebt van de felle zon. Dit zorgt er ook voor dat het niet al te warm kan worden in de polycarbonate veranda. Zo kun je zelfs in extreme hitte genieten van de ruimte.

Tevens is polycarbonaat een lichtgewicht materiaal waardoor grote spanningsbogen mogelijk zijn. Het materiaal makkelijk te verwerken en 100 procent recyclebaar. Ook is een veranda met een polycarbonaat dak goedkoper dan een glazen overkapping, wat voor velen een groot voordeel is. De dakplaten blijven mooi en vieze vlekken zijn minder zichtbaar. Dankzij een UV-beschermende coating, vergelen en verouderen ze niet.

Kies het juiste type dak, passend bij jouw wensen

ISO

Dit volledig geïsoleerde dak is uitermate geschikte indien je nu kiest voor een terrasoverkapping en dit in een later stadium wilt opwaarderen naar een volwaardig geïsoleerde serre.

Basis

Dit dak is uitgevoerd met een moderne goot, dit past bij een keuze voor een hedendaagse bouwstijl. Hierbij is eenvoud troef en heeft deze goot bijpassende palen.

Uniek

Dit dak is een oplossing voor situaties welke een grotere vrije overspanning van de goot vragen. Hiermee kan je tot maar liefst 6 meter vrij overspannen, bij een diepte van 3,5 meter, met glas.

 • Onzichtbare bevestigingen

  De hemelwaterafvoer is weggewerkt in de palen. Hierdoor is de afwatering onzichtbaar. Je hoeft niet om te kijken naar een goede afvoer van regenwater. De bladvanger in de goot zorgt hiervoor.

 • Onzichtbare afwatering

  De hemelwaterafvoer is weggewerkt in de palen. Hierdoor is de afwatering onzichtbaar. Je hoeft niet om te kijken naar een goede afvoer van regenwater. De bladvanger in de goot zorgt hiervoor.

Aluminium veranda

Zon of schaduw? Een verandazonwering biedt extra comfort

Zelf bepalen of je in de zon of schaduw zit? Voeg dan een verandazonwering toe. Maak van je veranda een veelzijdige ruimte. Breid je woning uit met deze extra ruimte. Dankzij de grote glasramen en glazen daken behoud je het zicht op je tuin.

Maar een terrasoverkapping van glas geeft ook nadelen. Op warme dagen wordt het snel erg warm in de veranda. Dit kun je voorkomen door een gepaste zonwering te installeren. Door een combinatie van zonwering en de juiste temperatuur- en lichtsensoren kun je het hele jaar door genieten van een aangenaam klimaat.

Wij hebben zowel een traditioneel als een windvaste verandazonwering. Bovendien heeft Ecokozijnen ook screens om de verticale raamgedeeltes van zonwering te voorzien.

Aluminium veranda

Vele kleuren mogelijk

Een belangrijk aspect voor de uitstraling van je terrasoverkapping is natuurlijk de kleur. Hoe komt je overkapping het best tot z’n recht en hoe zorg je dat de kleur één geheel vormt met de omgeving waar hij in staat? Daar adviseren wij je graag over.

Vaak wordt er voor de kleur van de veranda gekeken naar de kleur van de kozijnen. In sommige gevallen is het juist aantrekkelijker daar vanaf te wijken. In een tuin komen vaak veel natuurlijke kleuren voor en dit kan voor de terrasoverkapping juist ook een goede keuze zijn.

Standaard kleuren

De terrasoverkapingen van ALKU zijn standaard verkrijgbaar in de RAL-kleuren

 • 9010 (wit)
 • 9001 (crèmewit)
 • 7016 structuur metallic (antractietgrijs)
 • 7039 structuur metallic (taupe)
 • 9005 structuur metallic (zwart)

Andere kleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs. Informeer naar de mogelijkheden voor een matte of structuur lak uitvoering.

Kunststof kozijnen

Breid je terrasoverkapping uit tot tuinkamer

Om nog langer te genieten van het buitenleven kan je kiezen voor de toepassing van zijwanden en complete, glazen schuifwanden. Op deze manier creëer je op een stijlvolle manier een wind- en waterdichte tuinkamer waar je het hele jaar door van kunt genieten.

De zijwanden zijn opgebouwd uit een gerenommeerde aluminium profielserie, geproduceerd met sterke verbindingen. Daardoor kunnen de zijwanden over de volledige hoogte uit één stuk worden beglaasd. De zijwanden sluiten naadloos aan bij het dak.

Volledige bescherming tegen regen en wind

Creëer nóg meer comfort met extra opties. Een veranda biedt standaard al bescherming tegen regen, zon en wind. Wil je nog betere bescherming voor je tuinmeubels? Installeer dan een spiekozijn. Deze wordt onder de overkapping tegen het huis geplaatst, en vormt een driehoekige verbinding tussen het afdak en het huis. Hierdoor komt er nog minder regen en wind naar binnen. Daarnaast draagt het spiekozijn bij aan de stevigheid van de veranda.

Aluminium veranda

Tot ‘s avonds laat genieten van je tuin

De hele dag wil je van je tuin genieten, ook ‘s avonds. Dat kan dankzij de LED spots van Ecokozijnen. Hiermee kun je een sfeervolle verlichting voor jouw veranda of terras creëren. De verlichting verbruikt weinig energie. Dit is fijn voor je portemonnee. Er ontstaat één mooi geheel door volledige integratie van deze inbouwspots. Bovendien zijn de spots en bedrading in de liggers opgeborgen. Deze zijn daardoor praktisch onzichtbaar. Optioneel is de handige afstandsbediening waarmee de spots gedimd kunnen worden.

Altijd lekker warm

Is de zon onder en wordt het frisser buiten, dan kun je nog extra lang genieten van het buitenleven met een ingebouwde terrasverwarmer. Met een afstandsbediening kun je de terrasverwarmer gemakkelijk aan en uit zetten. In tegenstelling tot een losse terrasverwarmer, gaat een ingebouwde terrasverwarmer jaren langer mee en het verbruikt aanzienlijk minder energie.

Aluminium veranda

Breid je terrasoverkapping uit tot tuinkamer

In onze fabriek worden de aluminium terrasoverkappingen en veranda’s op maat gemaakt. Onze vakmensen monteren de overkapping bij jou thuis.

Alles wordt binnen een dag geplaatst. Het monteren van de voet- en muurplaat, de spiekozijnen, de profielen, afwateringsgaten en het onzichtbaar wegwerken van de bevestigingen en bedrading. De levertijd van een terrasoverkapping is 4 tot 6 weken*.

*Afhankelijk van drukte is de levertijd soms langer of juist korter

Heb je een vergunning nodig?

Dat is onder meer afhankelijk van:

 • het formaat van de veranda
 • aan welke zijde van de woning je gaat bouwen

Wanneer je een veranda gaat plaatsen, heb je doorgaans geen vergunning nodig. Kijk voor meer informatie op omgevingsloket.nl.

Recente projecten

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.