Skip to main content

Kleuren Kunststof Deuren

Kleuren spelen een grote rol bij de uitstraling van uw woning. Maar welke kleuren kunststof deuren en kozijnen zijn überhaupt mogelijk?
Bij Ecokozijnen zijn kozijnen en deuren leverbaar in elke RAL-kleur! 

Verschillende kleuren of ‘hout look’

De deuren van Ecokozijnen zijn in vele kleuren te leveren. De deuren zijn, net als de kozijnen, standaard in wit (+/- RAL 9010) of crème (+/- RAL 9001). Door hier decorfolie overheen te leggen, is elke deur in elke RAL-kleur leverbaar.

U kunt bovendien aan de binnenkant een andere kleur kiezen dan de buitenkant. Bij een voordeur is dit bijvoorbeeld ideaal. Zo kunt u de deur zowel aanpassen aan de buitenkant van uw woning, als aan de binnenkant.

kleuren kunststof kozijnen deuren

Kenmerken van onze deuren zijn:

  • Kies de perfecte kleur
    Ga voor een ‘hout look’ of kies een kleur uit de ruime keuze aan moderne kleuren.
  • Kleurechtheid
    De deuren zijn weer- en krasbestendig en bestand tegen zonlicht (geen kleurvervaging).
  • Gering onderhoud
    Vuildeeltjes hechten slecht en worden als vanzelf door water verwijderd.
kleuren kunststof kozijnen antraciet

Ongevoelig voor verkleuring

Voor de kleuren kunststof deuren gebruiken we renolitfolies. Deze zijn krasbestendig en nagenoeg ongevoelig voor verkleuring. Ook kun je bij verschillende kleuren voor een houtnerfstructuur kiezen, voor zowel de binnen als de buitenkant. Deze structuur is haast niet te onderscheiden van een echte houten deur.

kleuren kunststof kozijnen acrylcolor

Acrylcolor-methode

Ecokozijnen beschikt daarnaast over een unieke acrylcolor-methode. Dit is een co-extrusie proces waarbij de krasvaste kleurlaag samensmelt met het PVC-basisprofiel. Deze laag is lichtdoorlatend, waardoor het kozijn, en dus je woning, niet opwarmt.

Je kunt bijna alle gewenste kleuren in zowel mat als glanzend verkrijgen. Dit kan door de mengmogelijkheden die gemaakt kunnen worden in milieuvriendelijke RAL-kleuren. Bovendien zijn de fijn gestructureerde coatings bestand tegen zonlicht, weerbestendig en krasbestendig. Er is slechts gering onderhoud nodig. De vuildeeltjes hechten namelijk slecht en worden door water als vanzelf verwijderd.

Recente projecten

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.
kleuren kunststof kozijnen ramen