Skip to main content
Kunststof kozijn

Perfectie in de vorm van hout

Ervaar de klassieke charme van houten kozijnen zonder ooit weer een ladder te hoeven beklimmen voor onderhoud. Met zijn kubusvorm biedt het Quadra-kozijn een breder aanzicht, terwijl de haakse hoekverbindingen de look van houten kozijnen treffend nabootsen. Quadra kozijnprofielen zijn in Nederland de populairste keuze.

Voor de vakman: De Quadra verbinding biedt een optisch haakse, rechte verbinding aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde wordt deze in verstek verbonden met een spiegellas. Het Quadra-profiel kan worden uitgerust met ISI®-technologie (Intensieve Schuim Isolatie) voor optimale isolatie, waarbij het kozijn gevuld wordt met speciaal schuim.

Kunststof kozijn

Vierkamer hoog-isolatiesysteem

Quadra-kozijnprofielen zijn voorzien van een vierkamersysteem dat zorgt voor uitstekende warmte-isolatie. De profielen worden vervaardigd van slagvaste PVC van het toonaangevende Duitse profielhuis Gealan, wereldwijd geroemd om zijn intelligente raamsystemen van de hoogste kwaliteit.

Kunststof kozijn

Quadra ISO+

Van buiten hetzelfde Quadra kozijn, maar van binnen gevuld met isolatie. Hiermee verhoog je je wooncomfort en bespaar je jaarlijks aanzienlijk op je energiekosten.
Kunststof kozijn

Jouw kozijn volledig naar jouw smaak

Of je woning nu gloednieuw is of een eeuw oud, bij ALKU kies je de kleur en afwerking die bij jou en je woning passen. We hebben een zeer uitgebreid assortiment, dus je vindt ongetwijfeld de kleur en stijl die je zoekt. De basis van een kunststof kozijn van ALKU staat garant voor een duurzame kwaliteit die generaties lang meegaat.

Houtpatroon oogt als hout

Een houtpatroon geeft kunststof kozijnen de uitstraling van ongelakt hout. Dat betekent dus: wel de lusten, niet de lasten. Zo bespaar je op de kosten en ongemakken van onderhoud en slijtage van houten kozijnen. Onze kunststof tegenhanger is krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm. Het beste van twee werelden.

Houtnerf voelt als hout

Breng je kunststof kozijnen nog meer tot leven met een houtnerfstructuur. Zo krijgen ze de karakteristieke uitstraling van echt hout, maar hoef je nooit te schuren en te schilderen. Samen met het duurzame karakter van kunststof haal je dus letterlijk het beste van beide materialen in huis.

RealWood® Realistisch hout

Een folie die nóg echter is dan een traditionele houtnerfstructuur. Als je naar de structuur van RealWood® kijkt, zie je meer houtkringen en andere subtiele details die je ook op echt hout aantreft.
Technische gegevens
Kozijnbreedte
86 mm
Vleugelbreedte
82 mm / 132 mm
Inbouwdiepte kozijn
120 mm
Vleugelbouwdiepte
82,5 mm
Isolatiewaarde
1,2 W/m².K
Aantal kamers
5 in kader, 6 in raamvleugel
Waterdichtheid
9a komo
Maximale dikte van het glaspakket
52 mm
Materiaal kunststof
PVC (Polyvinylchloride) door en door glad in de massa

Recente projecten

Kunststof voordeur

Kunststof voordeur

Nieuwe kunststof voordeur met een persoonlijke tint. We hebben deze voordeur naar wens van de kl…

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.