Skip to main content

Vergunning dakkapel

Bij het plaatsen van een dakkapel dien je rekening te houden met een eventuele vergunning. Er zijn verschillende voorwaarden en regels omtrent de hoogte, breedte, soort zijwanden van de dakkapel en waar het geplaatst wordt. Ook zijn er bij een dakkapel regels om rekening te houden met de buren. Wat betreft de kosten van een dakkapel vergunning, moet je rekening houden met een bedrag tussen €200 en €600.
Kunststof kozijnen

Vergunning dakkapel

Het is dus belangrijk om te kijken of je een dakkapel vergunning nodig hebt. Je kunt vergunningsvrij een dakkapel plaatsen als de dakkapel:

  • Op de achtergevel van het dakvlak komt
  • Is uitgevoerd met een plat dak (dus geen schuin pannen dak)
  • Niet hoger is dan 1,75 m (buitenwerks gemeten)
  • Begint tussen 50 cm en 1 meter uit de dakvoet
  • Minimaal 50 cm onder de nok blijft
  • Ondoorzichtige zijwanden (dus zonder zijlicht) heeft
  • Minimaal 50 cm uit de zijkant van het dakvlak blijft

De regels van een dakkapel zijn conform Nederlandse norm. Gemeenten kunnen afwijken van deze norm en andere regels hebben met betrekking tot vergunningsvrij bouwen. Daarom adviseren wij eerst hiernaar te informeren voordat je plannen maakt voor het plaatsen van een dakkapel.

Kunststof kozijnen

Vergunning aanvragen

Wijkt de dakkapel dat jij wilt plaatsen van (één van) deze regels af, vraag dan vóór plaatsing een dakkapel vergunning aan. Als je een dakkapel aan de voorzijde of zijgevel van je woning grenzend aan de openbare weg of openbaar groen wilt plaatsen, moet je dus ook een vergunning aanvragen. Dit kun je doen via omgevingsloket.nl. Het kan zijn dat de dakkapel die je beschrijft in jouw aanvraag niet voldoet aan de criteria van de gemeente. De welstandscommissie zal dan beslissen over het verlenen van de vergunning.

Recente projecten

Kunststof voordeur

Kunststof voordeur

Nieuwe kunststof voordeur met een persoonlijke tint. We hebben deze voordeur naar wens van de kl…

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.