Skip to main content
Kunststof kozijn

Betoverende uitstraling

Net als de Quadra is de Alira een diep kozijnprofiel, echter met een unieke schuine afloop. Wil je de look van een houten kozijn nauwkeurig nabootsen? Kies dan voor de variant met rechte verbindingen. Dit duurzame kunststof kozijnprofiel gaat generaties mee, waardoor het een duurzame investering is in een klassieke look. Alira kan worden uitgerust met ISI®-technologie (Intensive Foam Insulation) voor optimale isolatie, waarbij het kozijn gevuld wordt met speciaal schuim.
Kunststof kozijn

Vierkamer hoog-isolatiesysteem

Het Alira-kozijnprofiel gebruikt een viervoudig kamer-systeem voor uitstekende warmte-isolatie. De profielen zijn gemaakt van slagvaste PVC van het vooraanstaande Duitse profielhuis Gealan, wereldwijd erkend om zijn intelligente raamsystemen van superieure kwaliteit.
Kunststof kozijn

Alira ISO+

Van buiten hetzelfde Alira kozijn, maar van binnen gevuld met isolatie. Hiermee verhoog je je wooncomfort en bespaar je jaarlijks aanzienlijk op je energiekosten.
Kunststof kozijn

Kunststof kozijnen in RAL-kleuren

Onze kunststof kozijnen hebben standaard een gladde witte (gelijkend RAL 9016) of crème (gelijkend RAL 9001) kleur. Beide zijn uitstekende keuzes als je voor een basislook wilt gaan of andere aspecten van je woning wilt accentueren, zoals je gevel of voordeur.

Wil je een kleurrijk kozijn? Dan leggen we over de basiskleur een decorfolie in de kleur en structuur die jij wilt. Deze afwerking is kleurvast en krasbestendig en blijft ontzettend lang mooi. Deze renolit folie, ook wel decorfolie genoemd, is verkrijgbaar in RealWood®, houtnerf, houtpatroon, glad, mat en metallic.

Houtpatroon oogt als hout

Een houtpatroon geeft kunststof kozijnen de uitstraling van ongelakt hout. Dat betekent dus: wel de lusten, niet de lasten. Zo bespaar je op de kosten en ongemakken van onderhoud en slijtage van houten kozijnen. Onze kunststof tegenhanger is krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm. Het beste van twee werelden.

Houtnerf voelt als hout

Breng je kunststof kozijnen nog meer tot leven met een houtnerfstructuur. Zo krijgen ze de karakteristieke uitstraling van echt hout, maar hoef je nooit te schuren en te schilderen. Samen met het duurzame karakter van kunststof haal je dus letterlijk het beste van beide materialen in huis.

RealWood® Realistisch hout

Een folie die nóg echter is dan een traditionele houtnerfstructuur. Als je naar de structuur van RealWood® kijkt, zie je meer houtkringen en andere subtiele details die je ook op echt hout aantreft.
Technische gegevens
Kozijnbreedte
86 mm
Vleugelbreedte
82 mm / 132 mm
Inbouwdiepte kozijn
120 mm
Vleugelbouwdiepte
82,5 mm
Isolatiewaarde
1,2 W/m².K
Aantal kamers
5 in kader, 6 in raamvleugel
Waterdichtheid
9a komo
Maximale dikte van het glaspakket
52 mm
Materiaal kunststof
PVC (Polyvinylchloride) door en door glad in de massa

Recente projecten

Kunststof voordeur

Kunststof voordeur

Nieuwe kunststof voordeur met een persoonlijke tint. We hebben deze voordeur naar wens van de kl…

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Wij geloven in het leveren van maatwerk en het bieden van persoonlijke aandacht. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen de beste oplossing voor uw woning bespreken.