Creëer een doorgang met openslaande tuindeuren

Met de kunststof tuindeuren van Ecokozijnen creëer je een doorgang tussen verschillende ruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld de woonkamer verbinden met de tuin door openslaande tuindeuren. Met de verschillende mogelijkheden kun je alles naar eigen wensen inrichten.

Huiskamer doortrekken naar de tuin

Als je optimaal wilt genieten van je tuin is de keuze voor openslaande tuindeuren perfect. Hiermee creëer je een ruime doorloop naar buiten zodat je extra van de frisse lucht en de zon kunt genieten. Ook op een balkon is dit toepasbaar. Zo kun je optimaal genieten van de buitenlucht. Niet alleen tuindeuren zijn een goede oplossing om je huiskamer door te trekken naar je tuin. Ook schuifpuien van Ecokozijnen kunnen op maat worden gemaakt en gezet om dit te realiseren.

Waarom kunststof tuindeuren?

Kunststof tuindeuren hebben vele voordelen ten opzichte van hout. Je hoeft kunststof deuren nooit te schilderen en hebben ze een lange levensduur door het stalen skelet waar de deuren van zijn gemaakt. Door het juiste stelkozijn montage zijn de tuindeuren meer winddicht. Ook wordt er 24mm HR++ glas gebruikt in combinatie met isolatierubbers. Dit zorgt voor een goede isolatie en geluidsdemping.

 • Garantie
  10 jaar garantie bij aanschaf van kunststof schuifpuien.
 • Kostenbesparend
  door vermindering onderhouds- en energiekosten.
 • Extra veilig
  door gebruik van ingebouwde meerpuntssluiting.

Verschillende profielen

Bij aanschaf van een kunststof tuindeur van Ecokozijnen heb je keuze uit twee profielen; verdiept of vlak. Bij een vlak profiel oogt de deur wat smaller. Dit zorgt voor een moderne kijk. Het verdiepte profiel wordt ook wel het typisch Hollandse profiel genoemd. Het oogt een stuk robuuster en creëert hierdoor een wat meer traditionele look.

Verschillende keuzes mogelijk

De verschillende keuzes die mogelijk zijn rondom de tuindeuren beïnvloeden natuurlijk ook de prijs bij het kopen van tuindeuren. Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Zo heb je bij het kopen van een tuindeur keuze uit verschillende RAL-kleuren, modellen, glassoorten, afmetingen en extra opties. Een standaard formaat zal wat goedkoper uitvallen dan een model wat aan diverse eisen moet voldoen. De prijzen van kunststof tuindeuren liggen tussen de €985 en €5000. Dit is inclusief btw en exclusief montage.

Veiligheid en inbraakwerend

Voor de optimale veiligheid van een tuindeur wordt er gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas. Bij een breuk blijven glasscherven plakken aan de laag die er overheen zit. Dit zorgt ervoor dat het glas bij een breuk niet scheurt, maar dat er een gat ontstaat. Ook zijn de deuren voorzien van een ingebouwde meerpuntssluiting. Ook is er bij tuindeuren sprake van een espagnolet sluiting. Dit houdt in dat er geen beslag te zien is op de passieve deur; het slot zit aan de zijkant van de deur verwerkt. Tevens is een kunststof tuindeur brandveiliger dan bijvoorbeeld hout omdat kunststof minder snel vlam vat en zelfdovend is.

Klassieke of moderne uitstraling

Bij een nieuwe tuindeur kopen is het belangrijk dat je nadenkt over de look die je uit wilt stralen, of juist behouden. Door bijvoorbeeld roeden in het glas te verwerken krijgt een deur een klassieke uitstraling. Ook de borstwering bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een deur. Wil je meer een moderne uitstraling creëren, dan is een deur zonder borstwering een perfecte optie. Het glas loopt dan tot de vloerhoogte door.

Vraag online een offerte aan

 • Een eenvoudig offerteformulier
 • Binnen 5 minuten ingevuld
 • U ontvangt binnen 48 uur een offerte op maat